Vijesti Društvo „Siki i prijatelji“ proveli više od 50 akcija dobročinstva ove godine

„Siki i prijatelji“ proveli više od 50 akcija dobročinstva ove godine

0

„Siki i prijatelji“, grupa koja djeluje pri Internacionalnom međureligijskom i interkulturnom centru „Zajedno“, ove godine provela je pedesetak dobročinstava ukupne vrijednosti od blizu 9.000 KM.

Grupa “Siki i prijatelji” okuplja Dervenćane širom svijeta sa ciljem promovisanja našeg grada kroz humanitaran rad. Između ostalog, organizovali su zimovanje na Vlašiću za djecu sa posebnim potrebama iz Udruženja “Sunce”, nekoliko njihovih zajedničkih dtuženja, te donirali 20 paketa hrane djeci sa posebnim potrebama, bolesnim i starim.

Za 30 štićenika „Sunca“ je uplaćeno i u januaru naredne godine. Školi je dodijeljeno 100 knjiga, lopte, a sugrađanima u potrebi i djeci „Sunca“ su dodijelili donaciju odjeće i obuće. SRC “Olimp” je dobio 200 teniskih loptica, a zauzvrat su počastili djecu plivanjem na bazenima. Održani su teniski turniri u Derventi i Fojnici, donirane mreže, reketi, loptice, pehare i obezbijedili terene, kaže Jasmina Radanović, predsjednica IMIC „Zajedno“.

U ime IMIC-a se zahvalila porodicama Mulić, Daka, Kojić, Kljajić, Filipović, Bodulović, Dervišefendić, Sadiković, Sljepčević, Smajić, Memić, Britvi, Prcić, Delić, Jusufbegović, Bungurić, Ćorić, Mujkić, Mašić, Greda, Omanović, Veličanin, Muftić, Haurdić i Muratagić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here