Vijesti Društvo Simić komentarisao Radončićevu inicijativu da se lokalne zajednice uključe u finansiranje rješavanja...

Simić komentarisao Radončićevu inicijativu da se lokalne zajednice uključe u finansiranje rješavanja migranske krize

0

Načelnik opštine Milorad Simić komentarisao je dopis kojeg je ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić uputio vladama i lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini u kojem traži za novac koji bi se usmjerio za rješavanje migrantske krize.

Radončić u svom dopisu navodi da se broj migranata koji dolaze u BiH iz godine u godinu povećava, što će posebno biti intezivirano u narednih nekoliko meseci, te ističe da za efikasnu zaštitu granice nedostaje oko 1.200 policijskih službenika.

Molimo da razmotrite opciju i, u okviru svojih mogućnosti i shvatanja važnosti problema, izvršite eventualne rebalanse i promjene budžetskih stavki, te da Ministarstvo bezbednosti informišete s koliko novca i u kojem periodu možete participirati u aktivnostima kojima bismo migrante zaustavili na granici, navodi se u dopisu upućenom vladama, gradovima i opštinama u BiH.

Simić je potvrdio da je takva inicijativa stigla i u našu opštinu.

Nije ozbiljno upućivati takvu inicijativu na adresu lokalnih zajednica jer ti se problemi ipak rješavaju na višim nivoima. Mi slovimo za uspješnu opštinu, ali postoje mnoge manje koje ne mogu odgovoriti na ovakve zahtjeve. Radi o problemu koji je apsolutno u nadležnosti država i mi nismo adresa za takvu problematiku, jer je to ozbiljna tema, tema za evropske okvire, poručio je Simić.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here