Vijesti Društvo Simić: Milanović nas vratio mnogo godina unazad

Simić: Milanović nas vratio mnogo godina unazad

0

Odlikovanje Zorana Milanovića za nas zloglasnoj 103. brigadi HVO-a doživljavam kao stavljanje prsta u ranu koja još uvijek boli i oštro ga osuđujem, rekao je gradonačelnik Dervente Milorad Simić.

Pripadnici 103. brigade HVO-a su Srbe, koji se nisu povukli na sigurna područja, strpali u logore od Doma vojske, Rabića, Poljara pa do Polja, uz maltretiranje i ubistva, o kojima su zabilježene priče za zgražavanje, naveo je Simić.

– Prepoznatljiv sam po tome što gradim toleranciju i sada žalim što sam 19 godina intenzivnog rada uložio u građenje suživota jer je to sada devalvirano. Ovim činom Milanović je prvenstveno nanio štetu Hrvatima, sa kojima, kao i sa Bošnajcima, nemam nijedan problem. To ponašanje ne vodi dobrom, vraća nas mnogo godina unazad i zato ga osuđujem, naveo je Simić.

On je podsjetio i na posjetu nekadašnjeg predsjedika Hrvatske Ive Josipovića, koji je tom prilikom obišao stratišta sva tri naroda, te ocijenio da je to bila jedna „gospodska posjeta visokog zvaničnika“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here