Vijesti Politika Simić o Derventi nakon tri decenije od osnivanja Republike Srpske – VIDEO

Simić o Derventi nakon tri decenije od osnivanja Republike Srpske – VIDEO

0

Povodom Dana Republike Srpske – 9. januara – gradonačelnik Dervente Milorad Simić se za TV K3 osvrnuo se na našu lokalnu zajednicu nakon 30 godina od osnivanja Republike Srpske.

I Derventu i Republiku Srpsku vidim lijepima, uprkos ratnim strahotama koje je preživjela.

Podnesena je velika žrtva, izgubljeno je 608 boraca, 4.000 ljudi je ranjeno, imali smo 13.500 porušenih stambenih jedinica, a ako znamo da je Sarajevo imalo 18.500 onda tek možemo shvatiti razmjere. Ponosni smo da nije bilo teških zločina od strane srpskih vojnika, podsjetio je Simić.

U proteklih 17 godina od kada sam na čelu naše lokalne zajednice uloženo je dosta rada i ljubavi i Derventa je danas dobila status grada.

Derventa je sredina koja se ne treba stiditi u Republici Srpskoj, sa najmanjom stopom nezaposlenosti, najveću stopu izvoza po glavi stanovnika, imamo 530 privrednih subjekata od čega 200 privrednih društava i 34 strana investitora, naveo je Simić.

Danas se traži mjesto više u vrtićima, a tek izgrađeno stanovi odmah dobijaju vlasnike.

i mi smo svojim nastojanjem tome doprinijeli, a kad bi bili složniji mogli bi i više. Ne možemo mijenjati velike sile, ali možemo sebe, potrebno je da se urazumimo i da volimo Republiku Srpsku kao garant opstanka srpskog naroda. Mislim da smo mi u Derventi to pokazali u prethodnih 16 godina, naglasio je Simić.

Opširnije u video-prilogu.

Derventa Cafe/TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here