Vijesti Kultura i obrazovanje Simićevi aforizmi nagrađeni na književnom takmičenju “Zlatni zmaj”

Simićevi aforizmi nagrađeni na književnom takmičenju “Zlatni zmaj”

0

Književniku Nenadu Simiću iz Dervente danas je uručena Povelja sa srebrnom medaljom za drugo mjesto na Međunarodnom književnom takmičenju “Zlatni zmaj” za najbolje aforizme.

Simiću je dodijeljena i Povelja počasnog člana Udruženja srpskih književnika Slovenije za dugogodišnju požrtvovanost, nesebično pružanje pomoći očuvanju srpskog nacionalnog dostojanstva, tradicije, kulture i jezika.

Priznanje je Simiću u Derventi uručio predsjednik Saveza srpske dijaspore Slovenije Saša Gajić.

Gajić je rekao da Derventa ima vrsne pjesnike i književnike, među kojima je i Simić sa kojim imaju veoma dobru saradnju.

Vjerujem da će naša saradnja i u narednom vremenu biti još bolja, sadržajnija i na dobrobit Srba u Republici Srpskoj i Sloveniji. Osim na polju kulture, značajnu podršku i saradnju imamo i u oblasti medija, rekao je Gajić, koji je i predsjednik Udruženja srpskih književnika u Sloveniji.

On je dodao da Savez sarađuje sa Srpskim književnim klubom “Vihor” iz Dervente, sa kojima su realizovali i Međunarodni književni konkurs “Pesnikova duša” na kojem je učestvovalo 59 autora iz Srbije, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here