Vijesti Politika Simiću i Derventi nova priznanja na izboru za “Najmenadžera BiH, Jugoistočne i...

Simiću i Derventi nova priznanja na izboru za “Najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope”

0

Direkcija evropske agencije za izbor „Najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope“, odnosno Međunarodni evropski žiri ove agencije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, sastavljen od uglednih menadžera i naučnih radnika, donio je odluku da se jedna od prestižnih nagrada ove ustanove, a u okviru 37. dodjele nagrade „Evropski –BH Najmenadžer i Najkompanija godine“ dodijeli načelniku opštine Miloradu Simiću kao „Najnačelniku 2017“, a Opštini Derventa specijalno priznanje „Najbolja opštinska administracija“.

Nagrada se dodjeljuje za odlično vođenje opštine, za izvanredne rezultate rada i obezbjeđenje, i nastojanje da Derventa bude grad ugodnog življenja, te za strane privredne investicije, stoji u obrazloženju žirija.

Nagrada će Simiću biti uručena na svečanoj ceremoniji u Banskom dvoru u Banjaluci, u četvrtak (7. decembra),

U više decenija svog postojanja nagrada “Najmenadžer“ je postala prepoznatljiva i poznata kao mjerilo uspjeha menadžera i njihovih kompanija. Pokrenuta je od strane međunarodne zajednice za širu regiju, zajedno sa domaćim asocijacijama biznisa. Imidž i ugled ovog priznanja stečen je, prije svega, jer se nagrada dodjeljuje isključivo za konkretne rezultate koje kompanija, odnosno osoba, postigla u praksi, gdje su vidljivi konkretni rezultati rada i nema nikakve veze sa politikom.

Od ukupno 2.000 ovogodišnjih kandidata nominovanih od strane privrednih komora, udruženja privrednika, biznismena i pojedinaca, nezavisni žiri agencije dodijeliti 20 nagrada u kategorijama za mali, srednji i veliki biznis, te nagraditi one koji nisu direktno u biznisu, ali koji stvaranjem ambijenta za biznis uveliko doprinose ukupnom razvoju.

U ovu kategoriju spadaju  i nagrade najgradonačelnik-najnačelnik, najministar, najambasador, kao i nagrade ljudima iz nauke i kulture, sporta i medija. Neki  od dobitnika ove nagrade su ambasador OSCE Đžonatan Mur, amabasador Austrije u BiH Martin Pamer, Filip Cepter (Zepter Group-Monako), Toni Meggle (Mljekare Meggle-Njemačka),  Jože Colarič (Krka, Slovenija), Zoran Janković (gradonačelnik Ljubljanje), Marek Varhol (Atlantic Co-Francuska), Zoran Zaev (premijer Makedonije), Filip Vujanović (predsjednik Crne gore), te raniji i sadašnji ambasadori SAD, Njemačke, Kine, Srbije, Slovenije, Češke Republike, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore, Italije i Poljske.

Projekat je potekao iz SAD i ima podršku međunarodne zajednice.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here