Vijesti Društvo Simulacijom požara pokazana spremnost Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice grada Derventa – FOTO

Simulacijom požara pokazana spremnost Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice grada Derventa – FOTO

0

Profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica grada Derventa danas je u krugu OŠ „19. april“ izvela taktičko-pokaznu vježbu pod nazivom “Požar u školi 2021“.

U okviru vježbe provedena je evakuacija učenika i školskog osoblja, odimljavanje objekta uz pomoć specijalnog uređaja, spašavanje stvari i unesrećenih lica, te gašenje požara.

Simuliran je požara u kotlovnici Osnovne škole “19. april”, a cilj je uvežbavanje i provjera pripadnika PVSJ Derventa za rad u složenim situacijama, a potom i koordinacija pripadnika jedinice sa policijom, medicinskim radnicima i ostalim službama, radi bezbjedne evakuacije djece i zaposlenih, te spašavanje samog objekta. Željeli smo i da utvrdimo koliko su nastavno osoblje i sami učenici upoznati sa postupkom evakuacije. Mogu da potvrdim da je naša jedinica spremna, naglasio je starješina PVSJ Slaven Pijetlović.

Vježbu je nadgledao gradonačelnik Milorad Simić, komandant štaba za vanredne situacije, inspektori MUP-a RS za eksplozivne materije i zaštite od požara Policijske uprave Doboj.

Vježba je ostavila dobar, naročito pri pokazivanju evakuacije djece i prijemu unesrećenih. Jedinica broji 15 članova i do sada su odgovorili svakom izazovu. Unazad dvije godine nabavili smo dva vozila za oko 650.000 KM, a u završnoj fazi je i novi Vatrogasni dom, u koji je do sada uložena još toliko novca, potučio je Simić.

Direktor OŠ „19. april“ Elvira Miljić naglasila je da je ova vježba od izuzetnog značaja i za sam kolektiv, kao i činjenica da je više od 300 učenika i nastavnika stiglo na evakuacioni mjesto za svega dva minuta.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here