Vijesti Društvo Sistem ponekad zakaže: Provjerite na vrijeme svoja dokumenta

Sistem ponekad zakaže: Provjerite na vrijeme svoja dokumenta

0

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da provjere rok važenja svojih putnih isprava i putnih isprava svoje maloljetne djece kako bi blagovremeno podnijeli zahtjev za izdavanje, odnosno zamjenu ovog dokumenta.

U proteklom periodu na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Doboj zaprimljen je veći broj zahtjeva za izdavanje putnih isprava. Nakon provedene zakonske procedure isti su proslijeđeni Agenciji za identifikaciona dokumenta i razmjenu podataka BiH, koja u okviru svoje nadležnosti i u skladu sa tehničkim mogućnostima vrši personalizaciju i isporuku putnih isprava. Usljed tehničkih problema pri izradi pasoških knjižica povremeno dolazi do kašnjenja u isporuci tako da građani na izdavanje putnih isprava nerijetko čekaju i duže od predviđenog roka od 30 dana.

S obzirom da predstoji sezona godišnjih odmora i očekivano povećanje broja zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, apelujemo na građane da blagovremeno podnesu zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata. Ovo se posebno odnosi na zahtjev za izdavanje putne isprave koji, zbog trenutnih tehničkih problema pri izradi pasoških knjižica, treba podnijeti ranije u odnosu na predviđeni rok izdavanja ovog ličnog dokumenta.

Takođe podsjećamo građane da nakon što se zahtjev za izdavanje putne isprave elektronskim putem dostavi Agenciji za identifikaciona dokumenta i razmjenu podataka BiH radi izrade, ne može se naknadno tražiti izdavanje putne isprave po hitnom postupku.

Kako bi se izbjegle gužve na šalterima koje se stvaraju zbog čestog interesovanja građana o vremenu preuzimanja putne isprave podsjećamo da se posredstvom internet stranice (www.mup.vladars.net) i android aplikacije MUP-a Republike Srpske, korištenjem SMS servisa mogu izvršiti provjere i dobiti obavještenja o trenutnom statusu svih ličnih dokumenata: lične karte, vozačke dozvole i putne isprave. Uslov za korišćenje SMS servisa je da građanin lično prijavi broj mobilnog telefona organizacionoj jedinici MUP-a nadležnoj za izdavanje ličnih dokumenata u kojoj ima prebivalište.

PU Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here