Vijesti Magazin Sitna, ali blagotvorna: Jaja japanske prepelice možete nabaviti i u Derventi

Sitna, ali blagotvorna: Jaja japanske prepelice možete nabaviti i u Derventi

0

Zdrava jaja japanskih prepelica od sada možete naručiti direktno sa derventske farme „Šijan“.

Jaja japanskih prepelica imaju poseban fiziološki efekat na ljudski organizam, na krvni pritisak, na krv, srce, stomak i mozak. Naročito se preporučuju djeci u razvoju, starijim osobama i sportistima.

Jaja japanske prepelice razlikuju se od kokošijih po tome što su manja i na svojoj ljusci imaju pjege i mrlje. Kada kupite paket ovih jaja, uočićete da su ona međusobno veoma različita, kako po boji, tako i po količini pega koje imaju na sebi. Kada je reč o hranljivosti, jedno prepeličje jaje ima moć da zamijeni pet kokošijih. Rezultati su pokazali da su prepeličja jaja izvanredan prirodni medikament za liječenje brojnih oboljenja, kaže osnivač farme Miloš Šijan.

Jaja su zdrava jer se u hranu koju one konzumiraju ubacuje sojina sačma, suncokret, detelina lucerka i različite trave.

Prepelicama se tokom zime daje kupus, pšenica i šargarepa. Zbog svega toga, ona su veoma bogata vitaminima A, B, C, D i E, gvožđem, fosforom, cinkom i aminokiselinama. Blagotvorno deluju u lečenju visokog krvnog pritiska, čira, arterioskleroze, dijabetesa, bronhijalne astme, tuberkuloze, anemije, migrene, infarkta i kod psihičkih poremećaja. Takođe, jačaju imunitet, štite od visokog holesterola, regulišu varenje, poboljšavaju memoriju, kaže Šijan.

Naučnici tvrde da su ova jaja zdrava zbog savršenog metabolizma kojim je priroda podarila japansku prepelicu. Ona su visokoproteinski sastojak, energetski biser, dozvoljeni doping za sportiste i lijek protiv brojnih bolesti.

Kutija od 30 komada jaja košta 10 KM, a poručiti se mogu na kontakt telefone 065/767-686 i 065/757-928.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here