Vijesti Kultura i obrazovanje SKUD “Derventa”: Na Godišnjem koncertu predstavljen rad svih članova društva – FOTO

SKUD “Derventa”: Na Godišnjem koncertu predstavljen rad svih članova društva – FOTO

0

Srpsko kulturno – umjetničko društvo „Derventa“ obilježilo je 23 godine uspješnog rada, tradicionalnim Godišnjim koncertom. Na bini derventskog Centra za kulturu predstavili su se svi članovi SKUD-a, a manifestaciju su uveličali i njihovi prijatelji iz italijanske Vićence, folkloraši KUD “Sloga”.

Bila je to prilika da se pokaže šta su to članovi ovog društva radili u proteklih godinu dana, te da to domaćoj publici predstave na najbolji mogući način, istakao je ovom prilikom umjetnički rukovodilac SKUD „Derventa“ Saša Arsenić.

Ponosni na mnogo stvari, prije svega na trud i zalaganje svih članova društva, na činjenicu da uspijevamo obezbjediti kostime za sve grupe, kao i da 23. godinu zarednom sugrađanima, koji nas prate i podržavaju, poklanjamo besplatan koncert. Naši gosti su bili članovi KUD “Sloga” iz Vićence, koji su prikazali “Igre iz okoline Negotina”, “Igre iz Leskovca” i “Šopsku trojku”, dok su veterani izveli “Igre iz Homolja”. Sa pomenutim društvom saradnja je započela na inicijativu velikog broja Dervenćana koji borave i rade u Vićenci, na čiji smo poziv prošle godine u oktobru mjesecu bili njihovi gosti, rekao je Arsenić.

Na koncertu, na kome je učestvovalo više od 170 članova SKUD-a, najmlađi su se predstavili “Spletom dječijih igara”, dok su članovi trećeg ansambla izveli “Igre sa Grmeča”, a drugog “Igre iz Šumadije“. Pripremni ansambl odigrao je “Igre iz bosanske Krajine” i “Vesele šopske igre”, dok su članovi izvođačkog ansambla izveli “Gluvo glamočko kolo” i “Igre iz pirtoskog kraja”. Ove godine premijerno se predstavila i ženska pjevačka grupa, izvođenjem etno pjesama, pod umjetničkim rukovođenjem profesorice Milijane Žunić, dok su tradiciju derventskog kraja, uz pjesmu, prikazali instrumentalisti na šargiji i violini.

Derventski folkloraši i njihovi gosti iskoristili su slobodno vrijeme da posjete manastir Svetog Ilije u Donjem Detlaku. Folkloraši SKUD „Derventa“ 23. Godišnji koncert najavili su gostovanjem u „Jutranjem programu“ Radio-televzije Republike Srpske, u kojem su se predstavili prigodnim programom.

Fotografije koncerta pogledajte OVDJE.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here