Vijesti Najave i obavještenja SKUD “Derventa” organizuje Festival etno pjesme

SKUD “Derventa” organizuje Festival etno pjesme

0

SKUD “Derventa“ od svog osnivanja bavi se očuvanjem, razvojem i unapređenjem kulturne tradicionalne baštine, narodnih običaja, igre i pjesme srpskog naroda organizujući muzičko – folklorne i kulturne manifestacije s ciljem promovisanja kulturno – umjetničkih društava i udruženja koja u svojoj misiji imaju iste ili slične ciljeve.

Da bi očuvali od zaborava tradicionalne pjesme i pjevanje u sastavu Društva duži niz godina djeluje i ženska pjevačka grupa koja učestvuje na velikom broju manifestacija u Opštini kao i na mnogobrojnim festivalima u zemlji, okruženju i inostranstvu. Ove godine smo odlučili da u okviru Velikogospojinsh svečanosti organizujemo „Festival etno pjesme“ jer u kalendaru kulturnih dešavanja u našoj ppštini ne postoji manifestacija ovog tipa, poručuju iz ovog društva.

Na festivalu će se, pored ženske pjevačke grupe SKUD Derventa, predstaviti etno grupe i sastavi iz Kotor Varoši, Prnjavora, Srpca i Kožuha. Cilj je, kažu organizatori, da pored promovisanja tradicionalne pjesme, podstaknemo aktivno uključivanje mladih u njeno očuvanje i razvijanje kreativne interpretacije kod istih.

Festival etno pjesme održaće se 21. avgusta na Trgu pravoslavlja u Derventi sa početkom u 20 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here