Vijesti Kultura i obrazovanje SKUD “Derventa” predstavilo igre derventskog kraja i u Makedoniji – FOTO

SKUD “Derventa” predstavilo igre derventskog kraja i u Makedoniji – FOTO

0

Članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva „Derventa“ su od 05. do 09. jula učestvovali na Međunarodnom festivalu foklora „Ohridski folklorni dani“ u Makedoniji gdje su predstavili igre i pjesme svoga kraja.

Prvo festivalsko veče je održano u samom centru Ohrida pred mnogobrojnom publikom koja je imala prilku da uživa u raznolikom programu koji su prikazale grupe iz Srbije, Ukrajine, Poljske, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok je drugo veče održano u Misleševu kod Struge, gdje se povodom Ivanjdana održao prigodan program u porti crkve.

Pored festivalskih obaveza članovi su imali priliku da uživaju u ljepotama Struge i Ohrida, te da posjete crkvu Svetog Jovana Kanea, Antički amfiteatar, Samuilovu tvrđavu i slično. Organizovano je i krstarenje jezerom, te obilazak manastira Sveog Nauma kao i izvora Crnog Drima. Prilikom povratka organizovana je posjeta Skoplju, rekao je Saša Arsenić, umjetnički rukovodilac društva, naglasivši da ni organizatori festivala nisu krili oduševljenje programom koji su prikazali derventski folkloraši, te da su ostvareni i mnogi kontakti i saradnje sa ostalim zemljama učesnicama.

Članovi SKUD “Derventa” nakon ovog gostovanja idu na pauzu do kraja jula, a potom kreću završne pripreme za Festival etno pjesme koji će se održati u okviru Velikogospojinskih svečanosti.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here