Vijesti Kultura i obrazovanje SKUD “Derventa”: Zaigrali kolo na dragulju UNESCO-ve svjetske baštine – FOTO

SKUD “Derventa”: Zaigrali kolo na dragulju UNESCO-ve svjetske baštine – FOTO

0

Članovi SKUD “Derventa” vratili su se u ponedjeljak sa petodnevnog gostovanja na Međunarodnom festivalu folklora u bugarskom gradu Nesebaru na obali Crnog mora.

Bila je to prilika da članovi SKUD “Derventa” svoje igračke vještine prikažu u nasebarskom starom gradu koji se od 1983. nalazi na UNESKO-vom spisku svjetske baštine u Evropi.

– Gledaoce su oduševile “Igre iz Binačke Morave” kojima su se predstavili članovi društva. Slobodno vrijeme na festivalu članovi su iskoristil za kupanje na Crnom moru, obilazak znamenitosti Nesebara, obilazak Sofije kao i sklapanje prijateljstava sa ostalim učesnicima festivala koja će rezultirati budućim saradnjama na polju kulturno-umjetničkog amaterizma, saopšteno je iz SKUD “Derventa”.

Gostovanje u Bugarskoj bila je svojevrsna nagrada za rad i trud koji ulažu svih ovih godina da bi očuvali tradiciju i kulturni identitet našeg naroda, a nakon predstojeće kratke pauze, započeće intenzivne pripreme za Festival etno pjesme koji će se po treći put održati u okviru Velikogospojinskih svečanosti opštine Derventa, kao i pripreme za početak redovnih proba za sve grupe od septembra mjeseca.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here