Vijesti Kultura i obrazovanje SKUD “Derventa”: Učešće na Prvoj smotri dječijeg folklornog stvaralaštva

SKUD “Derventa”: Učešće na Prvoj smotri dječijeg folklornog stvaralaštva

0

Članovi drugog ansambla Srpskog kulturno-umjetničkog društva „Derventa“ učestvovali su prošlog petka u Gradišci na Prvoj smotri dječijeg folklornog stvaralaštva Republike Srpske, u organizaciji Saveza kulturno – umjetničkih društava RS i CKUD „Lepa Radić“ iz Gradiške.

dječiji folklor

– Na koncertu u Kulturnom centru predstavilo se dvanaest dječijih ansambala sa preko 350 učesnika iz različitih krajeva Republike Srpske. Članovi našeg društva predstavili su se “Igrama iz Dervente” i tako još jednom predstavili na najbolji način tradiciju i kulturu našeg kraja, poručuju iz ovog društva.

Učesnici 
Na Prvoj smotri dječijeg folklornog stvaralaštva učestvovali su KUD “Piskavica” Piskavica, ANIP “Veselin Masleša” B.Luka, KUD “Ale Obić” Gradiška, SKUD “Derventa” Derventa, SPKD “Prosvjeta” Kneževo, KUD “Milan Egić” Brezičani, KUD “Čajavec” B.Luka, KUD “Mladost” Pale, KUD “Miloš Dujić – Mišo” Čelinac, KUD “Una” N. Grad, CKUD “Lepa Radić” Gradiška i KUD “Boksit” Milići.

Derventa Cafe

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here