Vijesti Privreda Skupe analize protiv proizvoda iz RS

Skupe analize protiv proizvoda iz RS

0

Firma “Frukta trejd” iz Dervente, uprkos evropskom kvalitetu proizvoda, ne može cijenom konkurisati na tržištu Srbije zbog skupih analiza kojim su oni podvrgnuti prije ulaska na srpsko tržište, rekla je Srni marketing menadžer ove firme Branka Latinović.

Skupe analize protiv proizvoda iz RS

“Naši  proizvodi ne mogu uopšte ući u Srbiju prije nego što budu podvrgnuti izuzetno skupim analizama ovdašnjih laboratorija, što opterećuje njihovu cijenu i čini ih potpuno nekonkuretnim. To se čini uprkos činjenici da svi naši proizvodi imaju sertifikate mjerodavnih laboratorija u Srpskoj”, rekla je Latinović.

Ona je nakon sastanka delegacije privrednika Republike Srpske sa predsjednikom Regionalne privredne komore Novog Sada Draganom Lukačem rekla da Srbija malim i srednjim preduzećima iz Republike Srpske mora da pruži priliku da cijenom svoji proizvoda ravnopravno konkurišu na njenom tržištu.

Latinović kaže da su na današnjem sastanku sagledali načine rješavanja problema s analizama i drugim problemima koje poskupljuju proizvode i robe iz RS, a mala i srednja preduzeća odvraćaju od tržišta Srbije.

“Roba iz Srbije nesmetano i bez ikakvog prethodnog uslovljavanja prodaje na tržištu Srpske i BiH. RS se prema Srbiji postavlja kao prema bratskoj državi kada je riječ o plasmanu roba i proizvoda na tržištu BiH i RS, što s pravom od nje očekujemo i kada je u pitanju plasman naše robe na srpskom tržištu”, kaže Latinović.

Ona je navela da proizvodi “Frukta trejdova” visokim kvalitetom nimalo ne zaostaju za onim koji se proizvode u Srbiji, ali i Evropi.

“Na tržištu BiH već odavno smo poznati po četiri naša brenda, plasmanu više od 250 proizvoda i vlastitim trgovinskim lancem sa 20 marketa”, konstatovala je Latinović.

Delegaciju privrednika Srpske na sastanku u Novom Sadu predvodio je predsjednik banjalučke Područne privredne komore Nikola Tolimir.

Na štandu Privredne komore Republike Srpske, osim “Frukta trejda”, opštine Bijeljina, Agencije za lokalni razvoj iz Gradiške, svoju ponudu na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstavlja i dvadesetak firmi iz Srpske.

SRNA – Nezavisne novine

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here