Vijesti Sport Skupština FK Tekstilac: Potrebna veća podrška lokalne zajednice ako želimo stabilnog prvoligaša

Skupština FK Tekstilac: Potrebna veća podrška lokalne zajednice ako želimo stabilnog prvoligaša

0

Na sinoćnjem nastavku sjednice Skupštine FK Tekstilac Derventa podržan je prijedlog uprave kluba da se imenuje radno tijelo sa zadatkom da obavi sastanak sa rukovodstvom Grada Derventa na temu povećanja izdvajanja iz budžeta lokalne zajednice za ovaj sportski kolektiv. Prethodno se većina delegata ovog tijela opredijelila da klub treba da zadrži prvoligaški status.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine kluba Predrag Drinić koji je članove ovog tijela upoznao sa urađenim u prethodnih godinu dana, poteškoćama koje je funkcionisanju kluba donijela epidemija virusa korona, te višim standardima koji su postavljeni od strane Fudbalskog saveza Republike Srpske da bi klub uopšte mogao da dobije licencu za takmičenje u najvišem entitetskom rangu.

– Uprkos brojnim poteškoćama uspjeli smo da obezbijedimo licencu za narednu sezonu, tako da će Tekstilac moći i dalje da nastupa u Prvoj ligi Srpske, rekao je Drinić, dodajući da će uplatom redovnih grantova koje sljeduju ovom kolektivu biti pokrivena trenutna dugovanja, ali da je postojeće finansijsko stanje neodrživo za ovaj rang takmičenja.

Uslijedila je dvočasovna rasprava članova Skupštine na kojoj su iznesena brojna mišljenja i stavovi o budućnosti kluba da bi na kraju usvojen prijedlog člana uprave i jedan od najvećih finansijera kluba Dušana Reljića koji je predložio da se formira tijelo koje će u najkraćem roku predstaviti sveukupnu novonastalu situaciju rukovodstvu lokalne zajednice, a nakon toga izvijestiti Skupštinu o rezultatima pregovora.

Ako ne nađemo na razumijevanje lokalne zajednice da poveća budžet FK Tekstilcu na 180.000 KM, uprava i glavni sponzori, a ovo govorim u ime “Kort marketa”, ali i preduzeća “Geokop”, “Gatarić”, “MB motors” i drugih, neće imati izbora nego da se povuku sa čela kluba. Spremni smo i dalje ostati uz klub, ali nam je potrebna veća podrška da bi klub održali na postojećem nivou što godišnje košta i do 250.000 KM, naveo je u svom izlaganju, dodajući da najmlađi grad u Republici Srpskoj zaslužuje prvoligaša.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here