Politika Lokalni izbori 2020 Slaven Gojković, nosilac liste kandidata Socijalističke partije: Socijalisti Dervente spremno dočekuju izbore

Slaven Gojković, nosilac liste kandidata Socijalističke partije: Socijalisti Dervente spremno dočekuju izbore

0

Socijalistička partija u Derventi imala je veoma dobru predizbornu aktivnost,  u većoj mjeri smo uspjeli da približimo izborni program Udarnički za Derventu 2020- 2024 građanima, i da uporedo radimo na jačanju partije sa novim članovima. Ovo je za naš list izjavio predsjednik Opštinskog odbora SP-a Slaven Gojković i  nosilac liste kandidata za odbornike u Skupštini opštine Derventa.

– Odbornička lista broji 34 kandidata, koji su spoj mladosti i iskustva, ravnomjerno zastupljeni iz sela i grada, sa jasnom vizijom i opredjeljenjem da urade sve ono što je navedeno u izbornom programu. Socijalističku partiju čine ozbiljni ljudi koji već 26 godina odgovorno se odnose prema građanima. Oni to prepoznaju i naš rezultat govori o tome, uvijek imamo povećanje broja glasova na izborima. U proteklom vremenu značajno smo ojačali partiju sa novim ljudima, mladim i obrazovanim, i iskusnim pojedincima spremnim da učestvuju u razvoju naše zajednice – kaže Gojković.

Na koji način Socijalistička partija vidi rješavanje problema u  privredi, poljoprivredi, preduzetništvu?

– Izborni tim SP-a je sačinio program u kojem smo naveli sve ono što mislimo da treba uraditi da stanje u navedenim oblastima bude bolje. Neophodna je sistemska podrška poljoprivredi kroz veće direktne podsticaje, pružiti pomoć u organizovanom nastupanju na tržištu, i mnogo adekvatnije promovisati iskorištavanje poljoprivrednih potencijala kroz davanje u zakup po povoljnim cijenama. Zalažemo se i za osnivanje i opremanje nove poslovne zone, izradu programa javnih radova. Mišljenja smo da je potrebno osnovati i regionalu razvojnu agenciju opština Derventa, Brod, Modriča i Vukosavlje. Početnici u preduzetništvu moraju imati podršku iz budžeta naše opštine.

Šta je potrebno učiniti da komunalna, saobraćajna i ostala infrastruktura bude po mjeri građana?

– Zalagaćemo se za izradu i prezentaciju četverogodišnjeg plana kapitalnih ulaganja, te plansko ulaganje u obnovu, izgradnju i održavanje putne infrastrukture na području cijele opštine. Gdje god postoji mogućnost nastaviti izgradu vodovodne i kanalizacione mreže, te dodatno bolje povezati centre mjesnih zajednica sa gradom. Mora se veća zaštita posvetiti našoj rijeci Ukrini i svim drugim prirodnim bogastvima sa kojima raspolažemo. Gradu je potrebna i uređena zelena pijaca i izgradnja javne garaže i više parking mjesta.

Šta program Udarnički za Derventu obuhvata kada su u pitanju penzioneri, osobe sa invaliditetom, zdravstvo?

Podržaćemo nabavku nedostajuće opreme za stanicu hitne pomoći, ulaganje u obuku i edkukaciju doktora i medicinskih sestara. Moramo nastaviti sa izgradnjom i opremanjem mjesnih ambulanti i podizanje nivoa pružanja usluga, jer su potrebe građana na selu za zdravstvene usluge sve veće. Moramo imati izrađenu socijalnu kartu naše opštine kako bi pomogli svima kojima je potrebna pomoć, te pomoći penzionerima koji imaju najmanja primanja u plaćanju komunalnih i drugih režija. Za osobe za invaliditetom mora se nastaviti izgradnja pristupačnosti javnim preduzećima, pomoći u nabavci lijekova, ortopedskih pomagala i ostalih sredstava u njihovim liječenju. Rješavanje pojedinačnih slučajeva je dobro, ali program Socijalista je da sve kategorije stanovništva budu obuhvaćene i zadovoljne.

Jeste li obuhvatili i druge oblasti od kojih život znači?

Socijalistička partija je veoma ozbiljan partija i odgovorno se odnosima prema svakoj oblasti u našoj zajednici. Zalažemo se za izgradnju nove gradske škole, osnivanje produženog boravka u svim centralnim i devetogodišnjim školama, sufinansiranje prevoza za đake, podrška školama u opremanju kabineta  i učionica, te osavremenjavanje nastavnog procesa.

Zalagaćemo se za bolju saradnju sa visokoškolskim ustanovama Republike Srpske i zemalja regiona, te podršci u osnivanju odjeljenja  visokoškolskih ustanova u Derventi i aktivnostima Savjeta učenika. U oblasti sporta akcenat staviti na razvoj školskog sporta, podržati izgradnju zatvorenog bazena, te organizaciju dana sporta u mjesnim zajednicima, i naravno nastaviti sa podrškom sportskim klubovima.

U oblasti medija zalažemo se za stvaranje uslova za pokretanje radio i tv stanice, ostvarnje pres centra i podršku dopisnicima republičkih medija. Kada je u pitanju kultura moramo povesti računa o obnovi i opremanju ustanova kulture, osnovanje amaterskog pozorišta i gradskog hora. Derventa je prepoznatljiva po sportu, stvaralaštvu u kulturi i to su naši ambasadori u regionu.

Moramo posvetiti mladima više pažnje kroz dodjelu placeva mladim bračnim parovima koji život planiraju u našem gradu, ali i raditi na privlačenju stanovnika drugih krajeva na dolazak u naš grad.

I na kraju poruka građanima Dervente.

Iza nas su godine u kojima su Socijalisti dali značajan doprinos da Derventa izgleda danas ono što jeste. Nastavljamo da radimo i gradimo cijeli prostor naše opštine. Imamo tim, viziju i jasan cilj šta želimo postići u narednom vremenu. Ostvarenje svega navedenog zavisi od podrške naših građana na izborima i naše jačine u Skupštini.

Podršku Socijalističke partije  godinama je imao načelnik opštine Derventa Milorad Simić koji je i sada zajednički kandidat za načelnika i  budući načelnik opštine nakon 15. Novembra.

Neka izbor naših građana bude Socijalistička partija. Unaprijed zahvalni na ukazanom povjerenju.

OO SP Derventa – Politički marketing – Lokalni izbori 2020

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here