Vijesti Društvo Slaven Pijetlović kandidat regije Doboj za člana Upravnog odbora Vatrogasnog saveza Srpske

Slaven Pijetlović kandidat regije Doboj za člana Upravnog odbora Vatrogasnog saveza Srpske

0

Predstavnici teritorijalnih vatrogasnih jedinica regije Doboj održali su protekle sedmice sastanak u Derventi na kojem su analizirali aktuelno stanje zaštite od požara u regiji Doboj i dosadašnje intervencije, te razmatrali plan jačanja razvojnih komponenti u vatrogasnim jedinicama.

Sastanak je održan na poziv koordinatora TVJ regije Doboj Slavena Pijetlovića, starješine TVJ Derventa.

Jedna od tema bila je i priprema za redovnu i izbornu Skupštinu Vatrogasnog saveza Republike Srpske, koja podrazumjeva izbor delegata za Skupštinu Vatrogasnog saveza RS i člana Upravnog odbora sa regije Doboj. Kako su sve članice zadovoljne sa dosadašnjim radom delegata i koordinatora regije Doboj, jednoglasno je podržan prijedlog da za koordinatora regije Doboj i člana Upravnog odbora VSRS bude predložen ponovo Slaven Pijetlović, saopšteno je nakon sastanka, uz napomenu da je Vatrogasni savez Srpske u proteklom periodu dao veliki doprinos u tehničkom opremanju i osposobljavanju vatrogasnih jedinica u Republici Srpskoj.

Svoje delegate na Skupštini VS RS će imati teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj, Teslić, Modriča, Brod, Petrovo, Šamac, Kotorsko i Stanari.

Teritorijalne vatrogasne jedinice osnivaju na nivou lokalnih zajednica, a sve zajedno čine krovno udruženje – Vatrogasni savez Republike Srpske. Članovi ovog saveza su i jedinice iz regije Doboj i to teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa, Brod, Doboj, Teslić, Stanari, Modriča, Šamac, Petrovo i Dobovoljno vatrogasno društvo Kotorsko.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here