Vijesti Kultura i obrazovanje Slikar Goran Bijelić predstavlja stvaralaštvo u derventskom Centru za kulturu

Slikar Goran Bijelić predstavlja stvaralaštvo u derventskom Centru za kulturu

0

U derventskom Centru za kulturu narednog ponedjeljka (27. jul) biće postavljena samostalna izložba Gorana Bijelića, dobojskog umjetnika sa derventskom adresom. Zainteresovani će radove moći pogledati do 4. avgusta.

Na drugoj samostalnoj izložbi u našem gradu Bjelić će predstaviti dvadesetak radova, a pored slika, tu će se naći i ikonopisi i vajarski radovi.

Goran Bijelić rođen je 1984. godine u Doboju, a slikarstvo je učio je od profesora Branislava Višta, koji je tokom školovanja otkrio njegov talenat. Uticaj na Goranovo likovno stvaralaštvo imao je i akademski slikar Savo Petković.

Učestvovao je više likovnih kolonija među kojima istiće Saborovanje Kakmuž-Ozren, Patkovača Derventa, Karanovac kod Gepena, Kotromanićevo, Kožuhe, a njegova slika Zimski pejzaž u Australiji 2014. godine osvojila je prvo mjesto.

Jedan je od članova umjetničke grupe “Tri slikara iz Doboja”.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here