Vijesti Kultura i obrazovanje Slobodan Ćustić monokomedijom “O glumatanju” oduševio Dervenćane – FOTO

Slobodan Ćustić monokomedijom “O glumatanju” oduševio Dervenćane – FOTO

0

Glumac Slobodan Ćustić sinoć je Centru za kulturu izveo svoju monodramu ”O glumatanju”.

Ćustić je dan ranije stigao iz Beograda, a kako je rođen u Osinji, ne čudi da je prvo posjetio najbližu rodbinou, a potom i prijatelje, kojih se zažaleio nakon dužeg vremena. Bilo je to njegovo svojevrsno opuštanje pred predstavu i na taj način predstaviti se derventskoj publici.

Iskusni glumac je razvijao priču do tančina i svaki prisutni gledaoc nije mogao odoljeti šta će se nakon izgovorenih prvih riječi dalje događati. Monodrama ”O glumatanju’ je zapravo biografski opis života glumca, od njegovovg djetinjstva do glumačkuih zrelih godina.

Malo ljudi zna da je Slobodan Ćustić porijeklom iz Osinje. Sa škrtih brda gde je slabo rađalo žito, a uvijek se mnogo sijalo i mnogo radilo. Kao dječak rano se otisnuo u svijet trbuhom za hljebom i tako se našao u Beogradu, mjestu gdje se moglo napredovati, ali i propasti, za kratko vrijeme. Volio je školu, želio je da postane hirurg, ali ga je sreća ili nesreća upućivala na drugo. Ostalo je zabilježeno da je uspješno položio prijemni ispit u Beogradskom dramskom pozorištu među 720 kandidata, a primalo se samo 12 studenta. Već u prvoj godini studija snima prvi film, a na drugoj i poznati film ”Kuduz”. Svijet glume će ga zabaviti, ali i razočarati, jer život je gluma u kome vlada stalna borba i prevlast jačih.

Na kraju je, kako u predstavi kaže, postao hirurg, ali kao glumac, jer je dobio takvu ulogu., Glumac iz ovih krajeva koji se vinuo u najviša dostignuća glumačkog zanata, pa sad obavlja funkciju direktora Dramskog beogradskog pozorišta.

Bilo kako bilo derventski posjetioci Centra za kulturu bili su oduševljeni i dugim aplauzom su pozdravili nastup.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here