Vijesti Društvo Slučaj paljenja benzinske pumpe “Slavuljica” dobio sudski epilog

Slučaj paljenja benzinske pumpe “Slavuljica” dobio sudski epilog

1

Slađan Stanojević i Rajko Latinović osuđeni su u Osnovnom sudu u Derventi na po godinu i šest mjeseci zatvora zbog toga što su zapalili benzinsku pumpu u Derventi i pričinili milionsku štetu, potvrđeno je za Srpskainfo.

Vlasnik benzinske pumpe Milorad Slavuljica rekao je za Srpskainfo da je ogorčen ovom presudom.

Kako da budem zadovoljan? Pričinili su mi štetu od preko dva miliona maraka, a dobili su ukupno samo tri godine zatvora. Osim što su mi pričinili toliku štetu, malo je nedostajalo i da ubiju radnika koji je to veče radio. Na kraju su pokušali iscenirati da se radi o pljački, kaže Slavuljica.

Dodaje da su mu ukrali robu u vrijednosti od oko 265.000 maraka, zatim da je izgorjelo robe u vrijednosti 700.000 maraka, a da ga je renoviranje objekta do sada koštalo više oko milion i po maraka.

Sramota je da ovako malu kaznu dobiju. Pumpa mjesecima nije radila, a mogao je izgorjeti i motel koji se nalazi u blizini, istakao je Slavuljica.

Krađa

Stanojević i Latinović su osuđeni da su pumpu zapalili kako bi prikrili da su duži vremenski period krali robu i pazar.

Prvostepenom presudom je utvrđeno da su optuženi u periodu od 15. avgusta 2017. do 20. novembra 2018. krali robu iz pomenute pumpe. U to vrijeme Latinović je bio zaposlen kao poslovođa, a Stanojević kao radnik pumpe.

Oni su protivpravno prisvojili robu i novac iz pazara u neutvrđenom iznosu, a koji je veći od 50.000 maraka. Nakon toga su, po prethodnom dogovoru, 20. novembra 2018. godine, oko 3.30, došli do pomenute pumpe u namjeri da zapale poslovnu dokumentaciju, a koja se odnosila na poslovanje pumpe, piše u presudi.

Dalje se navodi da su odlučili zapaliti pumpu kako bi prikrili da su krali novac i robu, jer im je vlasnik pumpe Milorad Slavuljica najavio kontrolu poslovanja.

Latinović je svojim automobilom BMW dovezao Stanojevića u neposrednu blizinu pumpe. Potom je Stanojević ušao u prostoriju pumpe i, prijeteći plastičnim pištoljem, prisilio radnika Slavka K. da uđe u toalet gdje ga je zatvorio. Potom je Stanojević iz džepa jakne izvadio bocu s benzinom, te počeo posipati benzin po radnom pultu i dokumentaciji, koja se nalazila u njegovim odjeljcima, navedeno je u presudi.

Detonacije

Stanojević je zatim zapalio taj benzin. Došlo je do više detonacija, dok se vatra proširila na kompletan objekat benzinske pumpe, kao i na prostor koji je bio iznajmljen jednoj firmi.

Usljed požara objekt benzinske pumpe je u potpunosti izgorio. Stanojević je pobjegao do automobila gdje ga je čekao Latinović i zatim su se dalje odvezli, pojašnjeno je u presudi Osnovnog suda u Derventi.

Tokom suđenja, vještak je utvrdio da su Stanojević i Latinović ukrali robu i pazar u iznosu od 263.279 maraka.

Samo zahvaljujući sreći spasen je život radnika kojeg su osuđeni zaključali u toalet, koji je u ovom požaru u potpunosti izgorio.

Njih dvojica su paljenjem benzinske pumpe, koja se nalazi u samom centru grada, a opskrbljena je velikom količinom zapaljivih materija, svjesno doveli u opasnost živote većeg broja ljudi i imovine.

Požar se, srećom, nije proširio i na druge objekte.

Žalba

Osim vlasnika benzinske pumpe, presudom Osnovnog suda u Derventi nije zadovljan ni njegov advokat.

Advokat Boris Stojanović uložio je žalbu na ovu presudu Okružnom sudu u Doboju.

Stojanović je u žalbi navio da je utvrđena mnogo veća šteta i traži da se osuđeni obavežu da moraju oštećenom platili iznos od 263.279 maraka, ali i da im bude izrečena i veća zatvorska kazna.

Srpskainfo

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here