Vijesti Kultura i obrazovanje Služiće za edukaciju i organsku proizvodnju: Stručna i tehnička škola bogatija za...

Služiće za edukaciju i organsku proizvodnju: Stručna i tehnička škola bogatija za novi plastenik – FOTO

0

U Stručnoj i tehničkoj školi instalisan je plastenik veličine 350 kvadrata, koji će ubuduće služiti za praktičnu nastavu poljoprivrednih tehničara ove škole, a sve to zahvaljujući  Poljoprivrednoj zadruzi „Agroposavina“, jednom od partnera projektu „Domestica – inovativni poslovni model“.

Opšti cilj projekta je unapređenje konkurentnosti zadruga u sektoru agrobiznisa kroz umrežavanje i izgradnju klastera za podršku zdravim, domaćim proizvodima.

Takođe, organski proizvodi nastali u plastenicima dodijeljenim okviru projekta staviće se pod „kišobran brand“ pod nazivom „Domestica“.

Jedan od ciljeva je i uspostavljanje poslovno-tehničke i stručne saradnje između naše zadruge i škole, uz podršku lokalne zajednice, što je upravo rezultiralo instalisanjem plastenika. U okviru saradnje uspostaviće se sistem praktične edukacije učenika poljoprivrednog smjera koji će u toku svog obrazovnog ciklusa dobiti priliku da koriste praktična iskustva iz oblasti organske i integralne proizvodnje jagodičastog voća i povrća, istakao je Rajko Kulaga, direktor „Agroposavine“.

Inače, projekat „Domestica“ se realizuje u okviru „EU ProLokal“ programa, a pored „Agroposavine“, partneri su i Centar za ekonomski i ruralni razvoj Laktaši, ZZ „Gračanka“ iz Gračanice i VPZ „Dubičko Potkozarje“ iz Kozarske Dubice.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here