Vijesti Društvo Smanjen broj noćenja u 2014. godini

Smanjen broj noćenja u 2014. godini

0

Prema zvaničnim statistikama, u opštini Derventa tokom 2014. ostvareno je 3.440 noćenja, što je manje u odnosu na 2013. godinu. Podaci Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske pokazuju, naime, da je u derventskim smještajnim kapacitetima 2011. godine ostvareno 1.528 noćenja, u 2012. godini 3.962, a u 2013. godini 4.648 noćenja. Najviše noćenja po mjesecima u 2014. godini bilo je u avgustu, oktobru i januaru.

Motel Dvor u Derventi

– Glavni razlozi smanjenja broj noćenja su prošlogodišnje poplave u Srpskoj, koje su negativno uticale na sva privredna kretanja, pa tako i na turizam. Značajan broj noćenja ostvaren je zahvaljujući posjetama derventske dijaspore – kazao je direktor Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ Damir Kljajić.

Dodao je da je lani, prema statističkim podacima, najviše noćenja zabilježeno u hotelu „Biser“.

– U hotelu „Biser“ u prošloj godini ostvareno je 2.436 noćenja, što je dvije trećine od svih noćenja u derventskim smještajnim kapacitetima, dok je 715 noćenja ostvareno u motelu „Dvor“,. U derventskim pansionima ostvareno je 281 noćenje, što je skoro isto kao i 2013. godine – kazao je Kljajić.

Turistička organizacija opštine Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here