Vijesti Kultura i obrazovanje “Smrt” na duhovit način: Odigrana predstava “Svetozar T’reći”

“Smrt” na duhovit način: Odigrana predstava “Svetozar T’reći”

0

Monodramu “Svetozar T’reći”, nastalu po tekstu “Kad umreh onomad” Ljiljane Bralović i u režiji Mihaila Kostadinova, večeras je u derventskom Centru za kulturu izveo je glumac Ivan Perković.

Perković je drugi put ove godine zasmijao derventsku publiku sjajnim izvođenjem uloge srpskog seljaka koji je jedan dan proveo “klinički mrtav”. Za to vrijeme sve je vidio i čuo, ali najveća želja mu je bila da ga sahrane u novom odijelu koje njegova porodica u tom trenutku nije imala.

Tako je nastala jednočasovna komična monodrama u kojoj je “mrtvi” Svetozar pripovjedao o situacijama sa ženom Stanom, trojicom sinova, bratom Živoradom, snahama, “komšinicom” Bosom i okolinom…

Kroz Svetozarevo kazivanje iznosim osudu licemerju, pretvaranju i nekoj vrsti izopačenosti. Drugi motiv je da svom junaku ispunim želju, koja je podsvesna želja svakog čoveka – da vidi koliko će kome nedostajati, kada ga ne bude bilo, kaže glavni protagonist Ivan Perković.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here