Vijesti Društvo Predstavljen projekat “Snaga izvrsnosti”: Udruženje poslovnih žena BiH nagrađuje “heroine iz sjene”...

Predstavljen projekat “Snaga izvrsnosti”: Udruženje poslovnih žena BiH nagrađuje “heroine iz sjene” – FOTO

0

Udruženje poslovnih žena Bosne i Hercegovine predstavilo je danas u dervenskom hotelu „Biser“ projekat „Snaga izvrsnosti“, nagradu koje ovo udruženje, u saradnji sa magazinom „Gracija“, dodjeljuje prvi put.

Žene koje želimo nagraditi priznanjem ”Snaga izvrsnosti” su lokalne heroine, heroine iz sjene, žene o kojima se uglavnom ne govori u javnosti, niti im se odaje priznanje na bilo koji način, rekla je Dragana Grbić Hasibović, voditeljica projekta.

Mi želimo da dođemo do takvih žena iz čitave BiH i zato smo napravili ovo druženje da bi vas pozvali da nominujete žene iz vašeg komšiluka, žene koje su izvrsne i čine stvari koje su drugačije. Neko ko će inspirisati djevojke koje pročitaju njenu priču na pravljenje sličnih djela. Naš partner je magazin „Gracija“ koji će naše heroine predstaviti javnosti, pojasnila je Grbić Hasibović.

Dodala je kako će nagrade biti dodijeljene iz više oblasti i to za poduzetništvo, nauku i obrazovanje, društveni angažman, medije i kulturu, sport, opstanak i poljoprivredu.

Žene čija djela želimo afirmisati nisu dobile ulice koje nose njihova imena, iako su to možda zaslužile više od drugih, poručila je Danica Nović, derventska privrednica i članica Udruženja poslovnih Žena BiH.

Poena je da prikažemo žene koje su uspješne u oblastima u kojima djeluju. Na primjer, majka koja se bori za desetoro djece je jedan veliki heroj, a takve osobe u javnosti nisu prepoznate, i mi smatramo da takva žena treba da bude cijenjena isto kao žena uspješna u poslu ili nauci. Želimo da motivišemo žene da se ne boje, nego da se trude da budu uspješne, poručila je Novićka.

Predsjednica udruženja Aida Zubčević istakla je da je cilj udruženja umrežavanje žena iz BiH sa ženama iz regije, ali i šire, sa ciljem proširenja mogućnosti poznanstva i saradnje.

Inače, sve do oktobra trajaće nominacije za nagradu “Snaga izvrsnosti”, dok će u novembru biti proglašene dobitnice. Sve o nagradi i načinu učestvovanja pronađite OVDJE.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here