Vijesti Hronika Iz minuta u minut: Snažna eksplozija u Rafineriji nafte “Brod” – VIDEO

Iz minuta u minut: Snažna eksplozija u Rafineriji nafte “Brod” – VIDEO

0

Oko 21.30 časova u Rafineriji nafte “Brod” odjeknula je snažna eksplozija koja se čula čak i u Derventi.

Plamen koji bukti iz postrojenja vidi se sa udaljenosti od nekoliko kilometara. Stakla na kućama su se tresla i u susjednom Slavonskom Brodu.

22.25 – Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić potvrdio je da su vatrogasci na terenu i da je nekoliko radnika povrijeđeno. Navodno je planuo prostor “04”, u kojem se čuvaju naftni derivati. Prema nekim informacijama požar je lokalizovan.

23.15 – Prema posljednjim informacijama povrijeđeno je 8 ljudi, koji su zbrinuti u Domu zdravlja i nalaze se van životne opasnosti.

00.15 – Radnici treće smjene ušli u krug Rafinerije i nastavljaju posao po normalnom rasporedu. Eksplozija je bila strašna, ali nije bilo žrtava i sve je pod kontrolom, prenosi IBrod.

Još se ne može govoriti o tome šta je uzrok eksplozije.

Uprkos početnom strahu i vijesti o mogućoj evakuaciji, stanje se postepeno normalizuje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code