Vijesti Politika SNSD: PDP insistirao na raspravi o porodilištu bez pripremljenog materijala

SNSD: PDP insistirao na raspravi o porodilištu bez pripremljenog materijala

0

OO Saveza nezavisnih socijaldemokrata Derventa, nakon pete sjednice Skupštine opštine, javnosti se obratio saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelini.

Povodom insistiranja Kluba odbornika PDP u Skupštini opštine Derventa da u dnevni red pete sjednice bude uvrštena tema vezana za porodilište u Domu zdravlja želimo javnost da obavijestimo o slijedećem:

1) Nakon prijedloga PDP na sjednici Kolegijuma SO Derventa da u dnevni red bude uvrštena problematika vezana za derventsko porodilište, na istoj sjednici Kolegijuma jednoglasno smo zaključili da za pripremu materijala za kvalitetnu raspravu treba mnogo više vremena od nekoliko dana, koliko smo imali prije održavanja sjednice Skupštine opštine. Klub odbornika PDP je ignorisao zajednički stav sa sjednice Kolegijuma.

2) Poslije krutog insistiranja PDP, prihvatili smo prijedlog da se na sjednici raspravlja o toj temi, mada nismo znali tačan naziv dokumenta. Ispostavilo se, međutim, da Klub odbornika PDP, iako je insistirao na raspravi, nije, u skladu s Poslovnikom, pripremio materijal za raspravu.

3) Predlagač tačke dnevnog reda, u ovom slučaju PDP, nije predložio nikakav dokument o kome bi se odbornici izjasnili, pa je Skupština opštine morala, da bi izgledala koliko-toliko ozbiljno, da se izjašnjava o zaključcima koje je već utvrdio Kolegijum.

4) Šokantno i nedopustivo je ponašanje odbornika koji ne znaju ni osnovne odredbe Poslovnika o radu SO, a ne potrude se čak ni da izuče odredbe koje se direktno tiču njihovih aktivnosti na sjednici.

5) Savez nezavisnih socijaldemokrata podržava sve aktivnosti nadležnih organa i institucija, prvenstveno načelnika opštine, kao i političkih predstavnika iz Dervente u institucijama Republike Srpske, koje se preduzimaju u pravcu očuvanja dostignutog nivoa zdravstvene zaštite, pa tako i porodilišta.

6) Savez nezavisnih socijaldemokrata očekuje od svih aktera političkog života u Derventi da podrže predstojeće aktivnosti rukovodstva opštine Derventa u smislu pokretanja procedure za realizaciju mnogih projekata.

SNSD Derventa

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here