Vijesti Politika SNSD traži veća izdvajanja za poljoprivredu, te finansiranje prevoza učenika

SNSD traži veća izdvajanja za poljoprivredu, te finansiranje prevoza učenika

2

Na dnevnom redu predstojećeg zasjedanja Skupštine grada Derventa naći će se i Prijedlog odluke o usvajanju Budžeta grada za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 19.139.000 maraka.

Jedan od najznačajnijih dokumenata konačno ide pred odbornike, a već odavno je jasno da zbog preslagivanja na političkoj sceni Dervente svako pitanje je i prilika za političko nadmudrivanje, pa je tako već neko vrijeme jasno da će, iako je Nacrt Budžeta prije nekoliko mjeseci usvojen jednoglasno, na ovaj dokument biti podnesen veći broj amandmanima koji su pripremili politički blokovi.

Prvi je u javnost sa prijedlozima izmjena ovog strateškog dokumenta izašao SNSD sa partnerima SP-om, Ujedinjenom Srpskom i NDP-om, koji je podnio dva amandmana.

Prvim amandmanom tražimo da se poveća stavka „Podsticaj poljoprivredi“ u iznosu od 50.000 maraka kako bi se dodatno učestvovalo u projektima koje provodi Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a tu prvenstveno mislimo na projekte IFAD-a za finansiranje značajnog ruralnog razvoja kroz pomoć poljoprivrednicima, ali i za vodosnabdijevanje i infrastruktru. Drugim amandmanom tražimo da se u budžet uvede stavka „Pomoć za finansiranje troškova prevoza učenika osnovnih i srednjih škola“ u iznosu od 210.000 KM, kako bi olakšali porodicama učenika period pandemije i na taj način im snizili mjesečne troškove, saopšteno je iz SNSD-a.

Iz ove stranke ističu da je sa ovim prijedlogom upoznat je i gradonačelnik Milorad Simić koji je takođe podržao ovaj vid pomoći ovim kategorijama.

Derventa Cafe

PODIJELI

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here