Vijesti Politika Socijalistička partija u Derventi proslavila 19. rođendan

Socijalistička partija u Derventi proslavila 19. rođendan

0

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je da su politički ciljevi ove stranke ekonomski razvijena, socijalno stabilna Republika Srpska sa izraženim društvom socijalne pravde i solidarnosti, u kojem se kao najveća vrijednost postavlja čovjek, prenose agencije.

Socijalisticka partija u Derventi proslavila 19. rodjendan

– Oni koji i danas u prvi plan ističu nacionalizam i samo sebe, nemaju budućnost. Budućnost je na onima koji su spremni da se povezuju sa svijetom i koji žele da rade i ulažu za dobrobit svih, a to su socijalisti – rekao je Đokić na svečanom obilježavanju 19 godina uspješnog političkog djelovanja Opštinskog odbora Socijalističke partije u Derventi.

Đokić je rekao da socijalisti u Derventi imaju dobar potencijal i da se od njih u narednom periodu očekuju još bolji rezultati i više rada, jer će to biti korisno za građane ove opštine, koja je zahvaljujući socijalistima 1997. godine “udarila” kvalitetne temelje na kojima je posljednjih sedam godina mnogo urađeno, saopšteno je iz ove stranke.

U saopštenju se navodi da je načelnik Dervente Milorad Simić zahvalio socijalistima na podršci u aktivnostima koje su dovele do toga da je Derventa danas jedan od gradova koji mogu da budu dobar primjer razvoja, a posebno u pogledu izvoza i zapošljavanja stanovništva.

– Zajedno smo uradili dosta i ako kažemo da je Srpska bolji dio BiH onda možemo reći da je Derventa danas bolji dio Srpske – rekao je Simić i dodao da je ova opština iz nerazvijenih uspjela da se izbori za kategoriju razvijene opštine.

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Derventa Dušan Rašić rekao je da su socijalisti dali svoj doprinos u izgradnji Dervente, koja je nekada bila najrazrušeniji grad u Republici.

On je poručio da će predstavnici ove stranke u lokalnoj vlasti i dalje raditi na rješavanju osnovnih pitanja građana koji se odnose na poboljšanje uslova za život običnog čovjeka kako u gradskom tako i u seoskim područjima.

Socijalisti su, prema njegovim riječima, na proteklim lokalnim izborima u Derventi samostalno izašli na izbore i osvojili isti broj glasova kao i u ranijem periodu kada su imali zajednički nastup sa još nekim strankama, što govori da se partija stabilizuje u svakom pogledu.

Svečanom obilježavanju 19 godina uspješnog političkog djelovanja Opštinskog odbora SP-a u Derventi prisustvovao je i potpredsjednik socijalista Risto Marić.

Agencije – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here