Vijesti Društvo Projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske”: Dvanaestero djece iz Dervente otputovalo u Bečiće

Projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske”: Dvanaestero djece iz Dervente otputovalo u Bečiće

1

Zahvaljujući projektu Socijalizacija djece Republike Srpske jutros je dvanaestoro djece iz Dervente otputovalo na crnogorsko primorje, tačnije u Bečiće, gdje će boraviti narednih 10 dana.

Projektom koji se provodi na nivou čitave Republike Srpske će biti obuhvaćeno oko 2.200 pratećeg osoblja i djece sa smetnjama u razvoju i posebnim potrebama, zatim nadarene djece iz socijalno ugroženih porodica i djece iz porodica ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske koje su u stanju socijalne potrebe. Uzrasna dob djece je od 6 do 15 godina.

Kao i proteklih godina gradonačelnik Milorad Simić i lokalna zajednica obezbijedili su novac za džeparac, dok je pekara “Ilić” pripremila hranu potrebnu za put, kaže director Centra za socijalni rad Derventa Maja Popović.

Nakon djece korisnika Centra za socijalni rad, u septembru je planiran odlazak na more i članova Udruženja djece i roditelja sa smetnjama u razvoju “Since” i Centra “Budućnost”.

Projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” od 2003. godine provode Javni fond za dječiju zaštitu, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, a uz podršku Vlade Republike Srpske. Realizacija projekta u 2021. godini je planirana u vremenskom periodu od 30.05. do 22.09. u ukupno trinaest smjena.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Zar treba isticati funkciju, ime i prezime čovjeka koji je dao novac lokalne zajednice za džeparac djeci koja su u stanju socijalne potrebe?
    Zar ne bi bilo puno ukusnije i ljepše da je rečeno: “lokalna zajednica je i ovaj put obezbijedila……..”
    Ako je pomenuti gospodin dao svoj lični novac, onda je djelimično redu, ali zar i to ne bi trebalo da bude zadržano za sebe?
    Ovim komentarom ne dajem primjedbu na članak, nego na izjavu koja je u članku navedena pod navodnim znacima.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here