Vijesti Društvo Spas na Ukrini i u bazenima

Spas na Ukrini i u bazenima

0

Ovih dana tropske temprature izmamile su mnogobrojne kupače na rijeku Ukrinu i na bazene u Derventi i Velikoj Sočanici. Ipak, najviše je kupača na plažama pored Ukrine, koji su našli osvježenje i spas od nesnosnih vrućina. Bazeni su dobro posjećeni, ali je činjenica da svaki dan izlaska na bazene prilično košta, pa se i tu mnogobrojni mladi ljudi ne rado odlučuju zbog bezparice, jer pored osvježavajućih pića treba platiti i poskupu ulaznicu. Nešto je povoljnija situacija u Velikoj Sočanici, gdje je bazen uvijek dupke pun, ali su i cijene povoljnije. Najviše kupača je na gradskom kupalištu Patkovača, Prljači u Donjim Ceranima te kod mosta u Donjem Detlaku i na drugim mnogobrojnim plažama, gdje vrbaci prave hladovinu, a virovi postaju povoljno mjesato za osvježenje.

Spas na Ukrini i bazenima (1)

Ukrina je pogodna za kupanje, ali kako vodostaj pada sve je više zagađena od algi i bilja, kažu kupači, ali ne odustaju, jer je ipak ugodnije uvodi na žegi koja u hladu dostiže 30. podeok.

Spas na Ukrini i bazenima (2)

Nesnosne vrućine, tek slijede kažu meteorolozi, pa će Ukrina biti još više posjećena, što je dokaz da je naša ljepotica oduvijek bila i ostala spas za ljetno osvježenje i odmor za mnogobrojne, koji ne mogu ni pomisliti za odlazak na more ili u banje.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here