Vijesti Društvo Specijalizovane ustanove iz Dervente, Beograda i Sankt Peterburga počinju zajedničku saradnju

Specijalizovane ustanove iz Dervente, Beograda i Sankt Peterburga počinju zajedničku saradnju

0

Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“, predstavnici obrazovne ustanove „Grot“ iz Sankt Peterburga i škole za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” iz Beograda danas su u Derventi održali sastanak na kojem su dogovorili korake ka uspostavljanju saradnje ove tri specijalizovane obrazovne ustanove.

Dogovorena saradnja bi se ogledala u razmjeni dobrih praksi, zajedničke edukacije zaposlenih, povezivanju učenika, ali i organizaciji zajedničkih seminara i radionica.

Direktor „Budućnosti“ Vladan Popović je izrazio zadovoljstvo jer je upravo ova ustanova domaćin ovakvom sastanku.

Dogovarali smo održavanje simpozijuma koji bi okupio stručnjake iz ove tri ustanove i drugih koje se bave obrazovanjem slijepih i slabovidih učenika i to sa područja bivše Jugoslavije. Sve ovdašnje ustanove pored obrazovanja vrše podršku u inkluzivnom načinu obrazovanja kao resursni centri što će biti i glavna tema simpozijuma koji je planiran 25. novembra u Derventi. Nadam se da će kolege iz Sankt Peterburga biti tu, rekao je Popović.

Zamjenica direktora ruske škole Svjetlana Aleksandrovna Nikitina istakla je da je ovaj sastanak omogućio ostvarivanje saradnje sa Centrom „Budućnost“, te obnavljanje kontakata sa školom „Veljko Ramadanović“ iz Beograda.

Srećni smo što smo odmah našli teme oko kojih ćemo sarađivati, čak i u bližoj budućnosti. Mi uvijek kažemo da nije važno u kojoj smo državi ili ustanovi, jer su naša srca su uvijek otvorena i spremna da se potrudimo da kreiramo bolju budućnost za naše učenike. Uvijek ćemo pokazati da su ljudi koji rade ovaj posao dobri ljudi, istakla je Svjetlana Aleksandrovna Nikitina.

Defektolog beogradske škole „Veljko Ramadanović“ Radmila Vidović je takođe izrazila zadovoljstvo jer će saradnja između tri ustanove ponuditi brojne mogućnosti, kako nama stručnjacima, tako i učenicima.

Naša škola je već dvije godine resursni center, a pored toga što obrazujemo slabovidne i učenike sa smetnjama u razvoju, sada pružamo dodatnu podršku djeci i nastavnicima u inkluzivnom obrazovanju. Naše ustanove su vrlo srodne škole koje imaju slične probleme i izazove u praksi a ovo je sjajna mogućnost da razmenimo naša iskustva i pomognemo jedni drugima. Radujemo se i druženju naših učenicka, kojima je to veoma važno, istakla je Vidovićeva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here