Vijesti Sport Sportskim kolektivima podrška iz budžeta grada Derventa – FOTO

Sportskim kolektivima podrška iz budžeta grada Derventa – FOTO

0

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas ugovore sa 17 sportskih udruženja koja su ispunila uslove i po javnom pozivu dobili sredstva iz gradskog budžeta za realizaciju godišnjih planova i programa u ukupnom iznosu od 225.000 maraka.

Na konkurs se, inače, prijavilo 35 sportskih klubova kojima je na raspolaganju bilo ukupno 440.000 maraka. Klubovi koji nisu ispunili uslove imaće priliku da u javnom pozivu koji traje još mjesec dana dopune dokumentaciju i preraspodijele i preostalih 215.000 KM.

Iako se radi o cifri od gotovo pola miliona maraka, to je vjerovatno nedovoljno za sve potrebe, ali je zasigurno procentualno jedan od većih izdvajanja za sport iz budžeta lokalnih zajednica u Republici Srpskoj. Znam šta sport znači za jednu sredinu i mlade ljude i moja velika zahvalnost svima koji se trude da sport stave u prioritete mladih. Nadam se da su svi zadovoljni raspoređenim sredstvima, novaca neće manjkati, ali će kontrole potrošnje biti pooštrene, istakao je Simić.

Derventa više neće imati predstavnika u bh. premijerligaškim takmičenjima s obzirom da je RK “Derventa” ispala iz najvišeg ranga.

Sredstva grada Derventa bila su prošle sezone jedina koja su bila redovna, ali nisu sama dovoljna za najviši rang takmičenja. Obećana pomoć od Ministarstva je kasnila, tako da nismo mogli da na vrijeme dovedemo ni adekvatna pojačanja. U drugoj polovini sezone smo dobili dio obećanih sredstava kako bismo prvenstvo priveli kraju, ali to sve nije bilo dovoljno da budemo konkurentni. Prva liga Republike Srpske je takmičenje po mjeri derventskog kluba u finansijskom i kadrovskom vidu i tu ćemo uspjeti da pokažemo svoj potencijal, naveo je predsjednik uprave Slaven Šmulja.

Pored 440.000 maraka predviđenih za sportske kolektive, budžetom grada predviđeno je i 50.000 maraka za treninge klubova u Sportskoj dvorani.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here