Vijesti Sport Sportski objekti u Derventi pod vodom

Sportski objekti u Derventi pod vodom

0

Sportska dvorana u Derventi je jedan od najreprezentativnijih objekata u Srpskoj. Međutim, stalne poplave sa kojima se suočava prijete da okrnje ili potpuno unište taj renome. Jer, svaki put kad Ukrina nadođe i počnu da se skupljaju površinske vode, veći dio dvorane završi pod vodom.

Sportski objekti u Derventi pod vodom

– Analizirali smo uzroke plavljenja i izgradili zaštitni zid oko dvorane, što nas je mnogo puta do sada spasilo od poplave – rekao je direktor dvorane Miro Simić.

Međutim, posljednje dvije poplave ipak je bilo nemoguće zaustaviti, pa je voda u dvorani u posljednjih dvadesetak dana bila dva puta. Posebno tragična bila je poplava koja se dogodila tokom protekle sedmice, pošto je najviši nivo vode izmjeren u dvorani bio preko dva metra. To znači da je stradalo sve što je bilo u prvoj etaži objekta: svlačionice, kupatila, mokri čvorovi, ostave, teretana…

– U teretani gdje su instalirane nove i moderne sprave, šteta je ogromna –dodao je Simić.

Osim imovine ove ustanove, stradala je i imovina klubova čije prostorije su u Sportskoj dvorani.

– Uništeno je praktično sve. Ostali smo bez legitimacija i ostale dokumentacije, a pokušavamo da spasemo nešto opreme i nekoliko lopti. Međutim, neizvjesno je hoćemo li uspjeti – naglasio je trener RK Derventa Nebojša Kljajić i dodao da ništa bolja situacija nije ni sa odbojkaškim klubom.

Osim Sportske dvorane, pod vodom su bili zgrada i teren Tekstilca, pa su i oni stradali. Tako je, pored posljednjeg mjesta i ispa danja iz Druge lige, ovaj sportski kolektiv pretrpio još jedan poraz.

Č. V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here