Vijesti Društvo Spoznaja diskriminacije prvi korak ka zaštiti

Spoznaja diskriminacije prvi korak ka zaštiti

0

Dvadesetak službenika i službenica Gradske uprave Derventa i drugih službi danas su imali priliku da se pobliže upoznaju sa oblicima polne diskriminacije, rodnim stereotipima i predrasudama, kao i o mehanizmima zaštite od ovih negativnih pojava.

Naime, Midhat Izmirlija, vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, održao je u Centru za kulturu predavanje na „Razumijevanje sistema zaštite od diskrimanacije u domaćem zakonodavstvu“.

Predmet današnje edukacije je diskriminacija, posebno putem pola, uključujući i uz određena dostignuća u ovoj oblasti na međunarodnom nivou. Biće prikazani i primjeri kada se može utvrditi da je došlo do diskriminacije na osnovu pola, a govorićemo o rodnim stereotipima i predrasudama i kako dolazi do diskriminacije, otkrio je profesor Izmirlija.

Ovo predavanje je održano u okviru projekta „EU za ljudska prava i suzbijanje diskriminacije u BiH“, a finansira se iz pretpristupnih fondova EU, uz podršku Gender centra Republike Srpske i saglasnost Vlade.

Derventa Cafe

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here