Vijesti Kultura i obrazovanje Spremaju se na novo putovanje: KUDM “Bosiljak” oduševio i Jelašane – FOTO

Spremaju se na novo putovanje: KUDM “Bosiljak” oduševio i Jelašane – FOTO

0

Članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak” iz Dervente učestvovali su proteklog vikenda na 18. Međunarodnom festivalu folklora u okviru manifestacije “Jelaško ljeto” čiji su organizatori KUD “Izudin Mulabećirović – Izo” i Mjesna zajednica Jelah.

Učesnici festivala bili su nekoliko kvalitetnih kulturno umjetničkih društava iz bližeg i daljeg okruženja, a “bosiljkovići” su pred mnogobrojnom publikom na Centralnom trgu imali zapažen nastup.

Organizator je tražio da se izvede što više koreografija, tako da smo odigrali tri koreografije i zajednički ples. Ne može se reći koja igra je više prihvaćena jer je publika uživala u svakoj izvedenoj tački našeg društva, a vrhunac svega je bila izvedba zajedničkog plesa uz svjetlosne efekte, kada je publika sa burom oduševljenja ispratila “bosiljkoviće” sa scene, kažu u ovom društvu.

Predsjednik KUD “Izudin Mulabećirović – Izo” iz Jelaha Senad Subašić pohvalio je gostovanje KUDM “Bosiljak” iz Dervente i rekao da je Jelah počašćen i da su “bosiljkovići” oplemenili ovaj festival svojim nastupima.

Sljedećeg mjeseca “Bosiljak” bi trebao da putuje na smotru folklora u Austriju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here