Vijesti Kultura i obrazovanje Spremni za novi smjer u gimnaziji: Profesori informatike stekli diplome za programiranje...

Spremni za novi smjer u gimnaziji: Profesori informatike stekli diplome za programiranje Java Foundations

0

Profesori informatičke grupe predmeta u JU SŠC “Mihajlo Pupin” Novak Petrović, Duško Živanić, Saša Marić i Darko Pašalić stekli su diplome za programiranje Java Foundations u organizaciji Oracle akademije.

Oni su proučavali koncepte Java programiranja, dizajniranje objektno-orijentisanih aplikacija u Java programskom jeziku, kao i praktično kreiranje Java programa.

Ovim je JU SŠC “Mihajlo Pupin” postala član svjetske mreže Oracle akademije i ovlaštena je da održava kurseve iz Java programskog jezika za polaznike koji su zainteresovani da uče ovaj programski jezik, jedan od najpopularnijih na svijetu. Potražnja za programerima koji rade u ovom jeziku je ogromna, rečeno nam je u SŠC „Mihajlo Pupin“.

Ova obrazovna ustanova ne samo da prati svjetske trendove već i spremno dočekuje novi smjer u gimnaziji – računarsko-informatički.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here