Vijesti Društvo Spriječimo požare i zaštitimo svoju imovinu

Spriječimo požare i zaštitimo svoju imovinu

0

Centar javne bezbjednosti Doboj upozorava građane da u periodu obavljanja proljetnih radova na uređenju i krčenju zemljišta, usljed nekontrolisane vatre, može doći do nastanka šumskih požara i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu.

Pozar

Apelujemo na stanovništvo da spaljivanje korova i drugog zapaljivog materijala vrše samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati. Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala, potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom, te pojava nekontrolisanog gorenja i požara.

Radi sprečavanja nastajanja šumskih požara, našim sugrađanima preporučujemo da ne stvaraju divlje deponije smeća, da ne vrše spaljivanje ostataka žitarica i spaljivanje drvenog otpada unutar i u blizini šumskih kompleksa.

Podsjećamo da je na osnovu Zakona o zaštiti od požara RS, građanin dužan  da pristupi gašenju požara koji primjeti,  ukoliko to može učiniti bez opasnosti za sebe ili drugoga; odnosno da obavijesti nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj -123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj – 122.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here