Vijesti Najave i obavještenja SRD “Ukrina” poziva sugrađane na čišćenje obale rijeke Ukrine

SRD “Ukrina” poziva sugrađane na čišćenje obale rijeke Ukrine

1

U susret Svjetskom danu voda, koje se obilježava 22. marta, Sportsko ribolovno društvo “Ukrina“ Derventa poziva sve zainteresovane građane i ostale subjekte da se priključe i podrže akciju čišćenja obale rijeke Ukrine u gradskom području koja će se održati 1. aprila.

Okupljanje je planirano ispred TC “Milenijum“ u nedjelju, 1. aprila, od 10 časova. Zainteresovani sa sobom trebaju ponijeti rukavice, sjekire, grabulje i hranu, a kese za otpad biće obezbjeđene. Probudimo svijest kod građana o značaju zaštite voda i ukažimo na nedostatke vode za piće u mnogim krajevima svijeta, poručuju iz ovog udruženja.

Po završetku akcije održaće se druženje učesnika.

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. marta. Proslava ovog praznika određena je usvanjanjem rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u decembru 1992, a već 1993. godine prvi put je obilježen.

Derventa Cafe

1 komentar

 1. 1. April je katolički Uskrs, a pravoslavna Cvjetna nedelja, tako da ste 100% promašili termin.

  Na “značaj zaštite voda i nedostatak vode za piće u mnogim krajevima svijeta”, kako navodite, podsjete nas svake godine Rješenja za komunalnu naknadu, a svaki mjesec računi za vodu od firme “Komunalac” Derventa.

  Uređenje obale rijeke Ukrine u gradskom području spada u nadležnost nadležnih službi i preduzeća opštine Derventa, tako da uopšte nije potrebno apelovati na građane da dođu raditi za džaba tuđi posao.

  Takođe, od članarine, koja nije uopšte mala, čak naprotiv, možete platiti bilo kojoj privatnoj firmi koja ima mehanizaciju, radnike i alatke pogodne za ovaj posao.

  Dok god vam je u upravi M.B, i S.D., članstvo će vam se osipati sve više i više i sve manje i manje ćete imati naplaćenih članarina, jer ih niko više ne može gledati na tim mjestima.
  Novoizabranom N.S. svaka čast, bio je i ostao pošten i dok je bio u službi a i sada kao penzioner.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here