Vijesti Kultura i obrazovanje “Srećno djetinstvo”: Derventski osnovci obilježili Međunarodni dan prava djeteta – FOTO

“Srećno djetinstvo”: Derventski osnovci obilježili Međunarodni dan prava djeteta – FOTO

0

Derventske osnovne škole obilježile su danas Međunarodni dan prava djeteta koji se ove godine proveo pod motom „Srećno djetinjstvo“. Na ovaj datum 1989. godine Generalna Skupština Ujedinjenih nacija je usvojila Konvenciju o pravima djeteta i omogućila njeno potpisivanje.

U centralnoj i područnim školama OŠ „19. april“ do sada se o pravima djeteta govorilo uglavnom na časovima odjeljenske zajednice, dok je danas bilo drugačije. Učenicima je prikazana mini-prezentacija o pravima i obavezama djeteta, a pored toga, đaci su pokazali svoje fotografije, dok su članovi likovne sekcije izložili svoje radove na temu „Srećno djetinjstvo“.

Veselo je bilo i u OŠ „Nikola Tesla“ na premijernom obilježavanju Međunarodnog dana prava djeteta. Učenici su izložili crteže i igračke koje su ih asocirale na njihovo djetinstvo, a iz ove škole poručuju da će obilježavanje prerasti tradiciju, uz prigodan program.

OŠ “19.april”

OŠ “Nikola Tesla”

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here