Vijesti Politika Sredstvima IPA fondova pokrenuti prekogranični projekat poljoprivredne proizvodnje

Sredstvima IPA fondova pokrenuti prekogranični projekat poljoprivredne proizvodnje

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić razgovarao je danas sa delegacijom opštine Velika Kladuša predvođenom načelnikom Fikretom Abdićem o mogućnostima zajedničke saradnje na privlačenju sredstava IPA fondova.

Načelnik Simić podsjetio je na činjenicu da je Avdić završio poljoprivrednu školu upravo u Derventi, te da se radi o osobi od koje se može dosta naučiti.

Govorili smo o mnogim temama, a jedna od njih su bili načini saradnje u vezi IPA fondova. Nama je zadovoljstvo da smo mi jedna od lokalnih zajednica koja je odabrana da zajedno krenemo u taj dugoročni projekat. Drago nam je i da će Velika Kladuša biti predstavljena na skorom Sajmu privrede u Derventi, poručio je Simić.

Ervin Avdić, šef kabineta načelnika Velike Kladuše i član delegacije ove opštine, otkrio je da se radi o projektu dugoročnog razvoja poljoprivredne proizvodnje.

U realizaciju bi bilo uključeno više bh. i hrvatskih opština, sa željom da se neiskorišteno poljoprivredno zemljište stavi u funkciju. Mi sada tražimo načelnu saglasnost zainteresovanih opština, nakon čega ćemo krenuti u ozbiljnije korake, rekao je Abdić, dodajući da će u narednom periodu obaviti i razgovore sa rukovodstvom Prnjavora i Prijedora, pored nekoliko hrvatskih opština.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here