Vijesti Kultura i obrazovanje Sretan Vam Svjetski dan knjige, 23. aprila!

Sretan Vam Svjetski dan knjige, 23. aprila!

0

“Na današnji dan 1616. godine umrla su dva “besmrtna” književnika, Španac Migel de Servantes i Englez Viljem Šekspir. “Unesko” je 1995. godine, 23. april proglasio Svjetskim danom knjige”. U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” zabilježili smo lijep primjer, kako mladi autor Nenad Simić iz Dervente na poklon daruje 10 primjeraka knjige Mirjani Bašić-Plisnić, direktorici Narodne biblioteke “Branko Radičević” u Derventi. Promocija knjige “Svagda” održana je 10. aprila u Derventi, a autor ističe da u planu ima još nekoliko promocija u susjednim opštinama, gdje planira da okupi veći broj mladih.

Sretan Vam Svjetski dan knjige, 23. aprila!

“Vjerujem da će poklonjene knjige naći put ka onima koji žele i razumiju male ljude koji slobodno vrijeme i svoj život troše na izdavaštvo, koje je u današnje vrijeme na veoma velikoj prekretnici. Naravno, ovo je nastavak tradicionalnog darivanja, jer sam uz pomoć prijatelja tokom 2001. godine ovoj ustanovi poklonio 140 primjeraka raznih knjiga. Ovo je i apel svim ljudima koji imaju višak knjiga da ih na pravo mjesto poklone, ali i da prilikom kupovine darova izaberu upravo knjigu, koja ima svoju neprolaznu vrijednost – kaže darodavac knjiga Nenad Simić.

Rukovodstvo biblioteke “Branko Radičević” na Svjetski Dan knjige 23. april omogućilo je besplatno uklanjenje u biblioteku.

– Već u petak 27. aprila sa početkom u 18,00 časova zakazana je promocija knjige “Krv na flauti” autora Mihajla Orlovića iz Banja Luke. Nastojimo da što više sadržaja ponudimo stanovništvu – ističe direktorica Mirjana Plisnić Bašić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here