Vijesti Društvo Srpska je naš život: Obilježen Dan Republike u Derventi – FOTO

Srpska je naš život: Obilježen Dan Republike u Derventi – FOTO

0
img_20170109_111233
Delegacija Boračke organizacije

Polaganjem vijenaca na Centralnom spomen-obilježju palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata i svečanim prijemom u Centru za kulturu, danas je i u Derventi obilježen Dan Republike Srpske i 25 godina od njenog nastanka.

Sa skupa je poručeno da se radi o najvažnijem datumu u istoriji Republike Srpske, kada je Srpska instuticionalno organizovana i uspješno se odbranila od svih prijetnji i izazova koji su tada postojali.

Načelnik opštine Milorad Simić zahvalio se prisutnim na odazivu.

– Iako smo Dan Republike proslavljali i prošlih godina, ove godine je to nešto posebno, jer se obilježava nakon referenduma i velike borbe, koja se i dalje vodi. Dvadeset pet godina je prošlo od nastanka Srpske, a ponajviše zahvaljujući 608 palih derventskih boraca, mi se nalazimo na ovom mjestu i toplo nam je oko srca, rekao je Simić, zaželivši srećnu i prosperitetnu Republiku Srpsku, za koju se trebamo boriti radom i tolerancijom.

Predsjednik predsjedništva Boračke organizacije Derventa Čedo Vujičić čestitao je svim građanima Dan Republike.

– Deveti januar je veoma značajan za RS, ali posebno za pripadnike Vojske RS i njihove porodice. To je mnogo više od banalnog pitanja da li je neradan dan ili kako je zakonom definisan, jer je Srpska svetinja i mi ćemo biti u svakom trenutku spremni da je branimo, ne prijeteći nikome, jer je ona naš život, kazao je Vujičić.

Počast palim borcima, najzaslužnijim za stvaranje Srpske, dali su načelnik opštine Milorad Simić, rukovodstvo Skupštine opštine na čelu sa potpredsjednikom Slavenom Gojkovićem, pripadnici Policijske stanice, lokalna Boračka organizacija i udruženja veterana, ratnih zarobljenika i invalida rata, političke partije i drugi.

Naši sugrađani, povodom Dana Republike, postavili zastave na svoje kuće:

darko-milincic

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here