Vijesti Društvo Srpska za sva vremena: U Derventi obilježen Dan Republike – FOTO

Srpska za sva vremena: U Derventi obilježen Dan Republike – FOTO

0

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen-obilježju palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, danas je i u Derventi obilježen Dan Republike Srpske i 29 godina od njenog nastanka. Parastos su služili pravoslavni sveštenici Crkvene opštine Derventa.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je Dan Republike Srpske i poručio da se nikada ne smije zaboraviti koliko je žrtava palo za njeno stvaranje.

Republika Srpska za sva vremena, to smo u obavezi stalno ponavljati, nikada ne smijemo smetnuti sa uma, jer veliki broj života pao za nju. Puno je porodica ostalo koje se ne mogu utješiti, puno je boraca dalo dio svog zdravlja. Mi imamo priliku biti zadovoljni, obilježavati i graditi Republiku Srpsku. Ja se borim za Derventu i ako smi mi bolji dio Srpske, ja sam presrećan i time se ponosim. Tražim od saradnika i sugrađana da budemo primjer valjanosti i tako vratimo bar dio duga onima koji su dali živote, rekao je Simić.

Derventa ide solidnim koracima naprijed, iako uvijek može bolje, naveo je.

Predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije iz Dervente Čedo Vujičić podsjetio je na vrijednost koju Srbi s ove strane Drine imaju kroz institucionalno organizovanje u vidu Republike Srpske.

Kao i uvijek, cijena koja je plaćena da bi se danas uživalo u slobodi bila je visoka. Sa područja ove lokalne zajednice poginulo je 608 boraca, a danas u Derventi živi oko 4.000 kategorizovanih boraca. Sa pozicije OBO želio bih da budemo svjesni tih činjenica, da čuvamo Republiku Srpsku, a samim tim i slobodu koju imamo, istakao je Vujičić.

Vijence na Centralni spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske položili su načelnik opštine Milorad Simić, delegacije SO Derventa i Opštinske boračke organizacije, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Derventa, Udruženje ratnih vojnih invalida “1991-95”, kao i Udruženja “Veterani Republike Srpske”, Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, Policijske stanice Derventa i predstavnici političkih partija.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here