Vijesti Kultura i obrazovanje Srpski književni klub “Vihor”: Pjesnici u Vlasenici – FOTO

Srpski književni klub “Vihor”: Pjesnici u Vlasenici – FOTO

0

Članovi Srpskog književnog kluba ”Vihor” Derventa Vera Koropkin Ratkovac, Ivana Ratkovac i Savko Pećić Pesa, prošlog vikenda učestvovali su na Petrovdanskim književnim susretima u Vlasenici.

IMG_6486

Ovo su tradicionalni književni susreti u organizaciji književnog kluba ”Luča” iz Vlasenice. Derventski pjesnici su stalni učesnici i imaju veoma dobru saradnju sa ovim klubom i njegovim predsjednikom, književnikom Aćimom Todorovićem.

I pored kiše koja je čitavog dana padala, pjesnicima nije bilo teško da posjete manastir Lomnica i budu veoma srdačno primljeni od igumanije manastira, te počašćeni kafom i kolačima. Nakon toga posjetili su plato planine Javor, mjesto stradanja “drugopozivaca” u Prvom svjetskom ratu. Naveče, u prisustvu načelnika opštine Dragoslava Todorovića i predsjednika SO Vlasenica, više od 40 pjesnika je govorilo stihove.

Predsjednik Srpskog književnog kluba ”Vihor” Savko Pećić ,u ime “vihoraša” i u ime načelnika opštine Derventa, pokrovitelja odlaska pjesnika u Vlasenicu, prenio pozdrave načelnika Simića i napomenuo da Vlasenicu i Derventu vežu i neki sudbonosni događaji iz minulog rata, gdje su borci VRS iz Dervente branili granice RS na vlaseničkom ratištu, a potom se zahvalio na toplom dočeku i prijemu.

Pećić je iskoristio priliku i pozvao predsjednika Književnog kluba ”Luča” da bude gost na Međunarodnim ilindanskim književnim susretima ”Prljača 2016.” u Derventi.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here