Vijesti Kultura i obrazovanje SŠC “Mihajlo Pupin”: Dan srednjoškolaca proveli sa prijateljima iz “Trola” i “Sunca”...

SŠC “Mihajlo Pupin”: Dan srednjoškolaca proveli sa prijateljima iz “Trola” i “Sunca” – FOTO

0

Posjetom vrtiću “Trol” i Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama “Sunce” učenici JU SŠC “Mihajlo Pupin” su započeli obilježavanje Dana srednjoškolaca.

Ovogodišnja ideja Savjeta učenika bila je pokazati društvenu angažovanost i socijalnu osviještenost kroz posjete različitim institucijama.

– U vrtiću “Trol” su učenici organizovali interaktivnu likovnu i muzičku radionicu u kojoj su djeca naučila crtati različite oblike te se upoznali sa raznim muzičkim instrumentima kao što su saksofon, gitara, def, tarabuka, violina. Nakon radionice, mališani su uživali u Modernoj bajci i pri tom učili o ekologiji i važnosti održavanja okoline čistom, saopšteno je iz SŠC “Mihajlo Pupin”.

Članovi udruženja “Sunce” su takođe rado dočekali srednjoškolce i uživali u raznovrsnom i bogatom programu. Imali su priliku čuti recitacije, pjevačku etno grupu, plesati uz nastup školskog benda i smijati se uz pozorišni komad.

U realizaciji obilježavanja Dana srednjoškolaca, učenicima su pomogle kompanije Gatarić i Kort market Frukta. Majice sa imenom škole i porukom “Ja sam srednjoškolac” poklon su kompanije “Gatarić”, a korpe voća kojima su učenici obradovali mališane u “Trolu” i “Suncu” su znak pažnje kompanije Frukta Trejd.

Međunarodno vijeće studenata je u Londonu 1939. godine proglasilo 17. novembar Danom srednjoškolaca i to u znak sjećanja na studentske demonstracije u Pragu kada je više od 1200 studenata zatvoreno u koncentracione logore, a 9 studenata i profesora je strijeljano.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here