Vijesti Kultura i obrazovanje SŠC “Mihajlo Pupin”: U narednoj školskoj godini učenici će birati između pet...

SŠC “Mihajlo Pupin”: U narednoj školskoj godini učenici će birati između pet ponuđenih zanimanja

0

Srednjoškolski centar „Mihajlo Pupin“ u idućoj školskoj godini predložio je upis 120 đaka u pet odjeljenja, među kojima se više ne nalaze gimnazija informatičkog smjera i obućarstvo.

Prilikom predlaganja JU SŠC „Mihajlo Pupin“ se vodila prvenstveno potrebama privrede i tržišta rada sa željom da obrazujemo što više deficitarnih zanimanja poput informatičara i programera, ali i električara i autoelektričara. Uzeli smo u obzir i opremljenost naših kabineta, ankete učenika, te izvještaje ZZZ RS, navodi se u Prijeglogu plana upisa SŠC „Mihajlo Pupin“.

ZanimanjeBroj učenikaBroj odjeljenaStepen
Gimnazija opšti smjer482IV
Tehničar računarstva i programiranja241IV
Tehničar  informacionih
tehnologija
241IV
Električar/elektroinstalater12½III
Autoelektričar12½III

>>  Zanimanja Stručne i tehničke škole pronađite OVDJE!

Učenici i roditelji mogu besplatno preuzeti Android aplikaciju „Vodič kroz zanimanja“ koja omogućava prikaz plana upisa za školsku 2021/2022. godinu u svakoj srednjoj školi u Republici Srpskoj, kao i opise svih zanimanja, uključujući statističke podatke Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

I portal Derventa Cafe u narednom periodu predstavljati zanimanja koja će svršeni osnovci moći upisati u derventskim srednjim školama.

Ministarstvo prosvjete i kulture objavilo je Pravilnik o planu upisa učenika u srednje škole za školsku 2021/2022. godinu kojim je predviđen je upis 10.953 učenika raspoređenih u 466 odjeljenja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here