Vijesti Kultura i obrazovanje Šta bi bilo da se pojavi?: Monodrama “Bog” izvedena pred derventskom publikom...

Šta bi bilo da se pojavi?: Monodrama “Bog” izvedena pred derventskom publikom – FOTO

0
Foto: Dragan Mišić

U Velikoj sali Centra za kulturu talentovani Rajko Vuković, mladi glumac sa diplomom Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, izveo je monodramu “Bog”.

Pored poeme “Bogojavljenje”, ključne za ovu monodramu, talentovani umjetnik koristio je i druge Bećkovićeve tekstove, poput “Ne znaš ti njig”, “Lako je drugijema”, “Ne daj se, junački sine” i “Unuk Alekse Marinkova plače nad Crnom Gorom”.

Prvi put sam u Derventi i nadam se ne i zadnji. Uprkos malim tehničkim problemima i epdemiološkim ograničenjima uspješno je izvedena i ja se zahvaljujem svima koji su došli, poručio je Vuković nakon predstave.

Vuković u monodrami igra i naratora i lamentatora, te prikazuje odnos pripadnika različitih slojeva (crnogorskih) Srba prema Bogu kroz vremenske epohe. Tačnije, prema svojevrsnom “Drugom dolasku”.

Zbog epidemioloških ograničenja predstavu je moglo da prati pedeset posjetilaca.

Foto-galerija Dragana Mišića:

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here