Vijesti Društvo Štab za vanredne situacije: Virus korona još nije pobijeđen

Štab za vanredne situacije: Virus korona još nije pobijeđen

0

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Derventa održao je danas sjednicu na kojoj su razmatrane aktivnosti štaba, službi, javnih preduzeća i ustanova u periodu od 12. marta do 20. maja, kao i trenutna epidemiološka situacija na području opštine Derventa.

Do 4. juna u Derventi je na novi korona virus testirano 476 osoba, a pozitivno je bilo njih 58.

– Ukupno devetnaest zaraženih osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a šesnaest izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, što je svakako pozitivna vijest, rečeno je na sastanku.

Ipak, popuštanjem epidemioloških mjera došlo je do smanjenja stepena discipline među građanima što je dovelo do pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih, tako da virus korona nije pobijeđen.

Poseban problem predstavljaju infekcije dvije osobe u dva privredna društva. Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa preduzela je neophodne mjere i kontaktirala je sve relevantne institucije radi preduzimanja mjera u cilju sprečavanja daljeg širenja infekcije, rečeno je ovom prilikom.

Kako nezvanično saznajemo radi se o po jednom radniku fabrike obuće “Amika” i tržnom centru “Bingo”. U Derventi se pod epidemiološkim nadzorom nalazi 87 osoba.

Izneseni su i zvanični podaci o radu karantina u Kovačevcima, kroz koji je prošlo ukupno 106 lica bez ijednog pozitivnog na korona virus, prikupljenoj humanitarnoj pomoći, sprovedenim aktivnostima Odjeljenja za inspekcijske poslove, TVJ Derventa, Policijske stanice, AD “Komunalac” i Doma zdravlja Derventa (opširnije u izvještaju u nastavku).

Download (DOCX, 55KB)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here