Vijesti Kultura i obrazovanje Stalno usavršavanje kao obaveza: Glossini nastavnici učestvovali na Kongresu Goethe Instituta

Stalno usavršavanje kao obaveza: Glossini nastavnici učestvovali na Kongresu Goethe Instituta

0

Nastavnici Glossa – centra za njemački jezik Derventa Ankica Stjepanović, Sandra Ćurko i Dragana Petrović učestvovale su u Banji Vrućici na devetom po redu Kongresu nastavnika njemačkoj jezika, u organizaciji Goethe-Institut Bosne i Hercegovine.

Među predavačima kongresa, između ostalih, bila je i dr Marion Grein, koja je izlagala na temu „Kako uči čovjek? Pregled trenutnih istraživanja“.

Nastavnici imali priliku da posjećuju radionice i predavanja stručnjaka iz različitih oblasti, poput metodike nastave njemačkog jezika, neurodidaktike, te nastave za djecu školskog i predškolskog uzrasta. Za nastavnike Glossa-centra ovaj događaj je jedan od programa u nizu, koji za cilj ima njihovo stručno usavršavanje, a samim tim i dodatno poboljšanje kvaliteta nastave, saopštili su iz Glossa centra Derventa.

Iz Glossa-centra poručuju da učestvovanje na ovakvim dešavanjima znači kvalitetnije učenje njemačkog jezika i pripremu za polaganje ispita Goethe-Instituta za njihove polaznike. Jedna od centralnih tema Kongresa je bila i nastava za djecu predškolskog i školskog uzrasta, što je od posebnog značaja za nastavnike Glossa-centra koji sprovode nastavu za najmlađe.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here